Parkeringsregler i Aarhus

Parkeringsregler i Århus

Få dig et overblik over alle reglerne gældende i Aarhus. Vi har samlet det hele, så du med et klik kan få præcis den information du ønsker.

Det er vigtigt, at du altid overholder de lokale restriktioner på strækninger med særlig skiltning er markeret tids- eller andre parkeringsbegrænsninger. Derudover skal din billet eller kort skal altid være synlig i bilens forrude.

Skilte og deres betydning

Er du i tvivl om skiltenes betydning, så læs mere på skilte og deres betydning.

Standsning og parkering i Aarhus

I Aarhus Kommune er der særlige regler for standsning og parkering, som bl.a betyder at man ikke må parkere delvis på fortov. Læs mere ved at klikke her.

Standsning eller parkering 3 m til spærrelinjen

Standsning eller parkering 3 meter til spærrelinjenDet er ikke tilladt at standse eller parkere ved en spærrelinje, hvis afstanden er mindre end 3 meter, og der ikke findes en punkteret linke mellem køretøjet og spærrelinjen. En spærrelinje er en fuldt optrukket linje. Klik på diagrammet til venstre, for at se mere.

Reserverede P-pladser

I Københavns Kommune, er en del af p-pladser reserveret til bestemte brugergrupper. Det kan være for at fremme væksten for f.eks el-biler, at der findes pladser med ladestandere, hvor du kun må parkere med el-bil. Det vil altid fremgå af skiltningen.

Standsning eller parkering ved cykelsti

Standsning eller parkering ved cykelstiDet er ikke tilladt, at standse eller parkere op til 5 meter før en cykelstiudkørsel, men på den anden side af udkørslen, er du velkommen til at holde. Du må heller ikke standse eller parkere helt eller delvist på en cykelsti.

Parkering 5 m før fodgængerfelt

Parkering 5 meter før fodgængerfeltetDet er ikke tilladt, at standse eller parkere på et fodgængerfelt eller inden for 5 m før fodgængerfeltet, uanset om der er lysreguleret eller ej.

10 m reglen

10 meter reglenDet er ikke tilladt at standse eller parkere i et vejkryds, eller inden for 10 m fra den tværgående trafik.

Tidsbegrænset parkering

Parkerings skiveNår du parkerer i et område med tidsbegrænset parkering, skal du huske at stille din P-skive. Skiven skal som udgangspunkt stilles til parkeringens start tidspunkt, men kan stilles efter tidsbegrænsningens start tidspunkt istedet, hvis man påbegynder sin parkering inden da. Under skiltet findes der information omkring tidsbegrænsningens periode. Der findes steder hvor det er nødvendigt at benytte både p-skrive og p-billet samtidigt.

Betalingsfrie dage

Du kan parkere ganske gratis på følgende dage:

Alle søndage, Nytårsdag, Skærtorsdag, Langfredag, 2. påskedag, Store Bededag, Kristi himmelfartsdag, Grundlovsdag, 2. pinsedag, Juleaftensdag, Juledag og 2. juledag.

Bemærk, at det kun gælder til betalingsområderne, og at de lokale skilte derfor gælder ved f.eks tidsbegrænsede pladser.

Du kan læse mere ved at klikke her.

Har du fundet den information du søgte?

Har givet os Ris eller Ros!