Handikapparkering i København

Hvis du har nedsat funktionsevne og har svært ved længere distancer, kan du få et parkeringskort for handicappede. Kortet giver dig mulighed for at parkere i længere tid og flere steder, end almindeligt.

For at ansøge om et parkeringskort, skal du udfylde et ansøgningsskema. Ansøgningen skal ske i samråd med din læge, samt indeholde foto. Skemaet sendes til Danske Handicaporganisationer, som afgører hvorvidt du kan få et parkeringskort. Parkeringskortet koster kr. 425 at oprette og derefter kr. 250 at fornye. Kortet gælder i ti år, såfremt din eller dit barns funktionsevne ikke forbedres væsentligt.

Når du ejer et invalideskilt, kan du benytte dig af alle p-pladser i betaingsområdet i København ganske gratis. Du skal dog være opmærksom på, at invalideskiltet ikke giver ret til at parkere, hvor der er standsningsforbud. Klik her for at se en bekendtgørelse om parkeringskort for personer med handicap standsningsforbud.

Vi har herunder tegnet alle handicap p-pladser ind, således du hurtigt kan finde den plads du søger.

Midlertidigt kan du finde alle informationer om Handikapparkeringspladser i København her. Husk at klikke på ‘Parkering ude i menu’en til venstre og sætte hak i ‘Handicap P-plads’. Derefter skal du klikke på den 2. nederste række, som hedder ‘Baggrundskort’, og vælge ét af kortene.

Har du fundet den information du søgte?

Har givet os Ris eller Ros!